Cal Tapadores
Moià

Carretera de Vic

Sebastià Orriols
    Si, IPA nº 32, ACCN 16700
    Cristina Casinos

Edifici-nau industrial de tipologia anglesa d'uns 50 m de llarg per 10 d'ample. És l'únic exemple que resta a la vila. Consta de dues plantes. A la façana es van repetint els mateixos mòduls que presenten a la part superior una obertura petita i una de gran, i a la inferior dues possibles obertures (una d'estreta i un altra més ampla).
    Part de l'edifici ha sofert una reconversió en habitatges unifamiliars adossats: la planta superior ha passat a habitatge (l'obertura gran s'ha transformat en balcó) i la planta inferior en establiment comercial, obrint la porta estreta que condueix a l'habitatge. L'estructura d'aquesta construcció és suportada mitjançant uns pilars de ferro colat, típics d'aquestes estructures angleses. La coberta és de teula àrab i els murs de maó i pedra arrebossada.

A l'inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya pareix com a Lienzos Moià i de sobrenom cal Tapadores.

L'any 1890, el paleta i propietari Sebastià Orriols demana un permís d'obra per construir una casa a la carretera. Pel plànol que s'adjunta sabem que es tracta de cal Tapadores.
    L'octubre de 1891 demana una pròrroga pe acabar les obres i per afegir-hi un cos més. Se li concedeix. AHM, unitat 2347.

Lama , L (2007), font oral.
    Serra i Coma, R (1992); Servei del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya. Barcelona.