Cal Suriol de Dalt
Sant Cugat Sesgarrigues

XVI
    S'observa un cert grau de degradació pel que fa als elements exteriors
    BCIL segons POUM 28/12/2006. Pla especial i catàleg de Masies 2006
    Tríade scp

Masia renaixentista bastida cap el 1590. Té coberta a dues vessants. El portal és adovellat i les finestres tenen ampits i llindes esglaonats.Destaca un contrafort rodó en una de les cantonades. Hi ha altres edificis agrícoles adossats.
    En l'actualitat, un dels edificis agrícoles (el que es troba davant de la masia) encara s'utilitza com a corral per les ovelles que van pasturar entre un i dos cops al mes a la Font del Cussó.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000. Sant Pere Molanta 419-7-8 (279-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. Segona edició: maig 1999.
    A l'inventari de patrimoni arquitectònic elaborat per la Generalitat de Catalunya l'any 1986, apareix una fotografia que no correspon a la casa.
    L'edifici està precatalogat a les NSP de Sant Cugat.

ROSSELLÓ RAVENTÓS, Joan: Inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya. Barcelona 1986