Cal Soler
Vallcebre

Els Hostalets
    Carretera B-400, passat Sant Julià de Fréixens, casa a la dreta, abans del trencall de Vallcebre.

Anna Junyen Traserra

Masia de planta baixa, amb pis i golfes amb coberta a dues vessants i el carener paral·lel a la façana de llevant. Hi ha alguna obertura petita distribuida pels murs de llevant i ponent, però les que més destaquen són les noves obertures, fetes en la restauració del segle XX, molt més grans. Les finestres són quadrades i tenen una biga de fusta que les sustenta. Hi ha una construcció d'un cos rectangular gairebé adossat al mur de llevant, cobert a dues vessants i amb el carener perpendicular a la façana. Un tercer cos quadrat cobert a dues vessants, amb la teulada mig ensorrada i fet de totxo vist, és el que hi ha una mica més apartat de la casa. Els murs de la casa són de pedra nova i no s'hi observa cap element antic. Els coberts semblen més antics però tampoc conserven cap element original.

Masia d'estructura clàssica i de les més antigues de Vallcebre, tot i que, amb la remodelació del segle XX, ja no en conserva cap element. Pertanyia a Sant Julià de Fréixens però posteriorment passà a Santa Maria de Vallcebre.

AAVV (1990). Inventari del Patrimoni Arquitectònic (IPA), Generalitat de Catalunya.
    CARABASA, Lluïsa (1994). El Berguedà. Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, vol. 5. Departament de Cultura Generalitat de Catalunya.