Cal Morera
Vallcebre

Cal Morera
    Sortint de Vallcebre direcció Coll de Pradell, trencall a la dreta direcció Cal Tutó.

Desconegut
    Anna Junyent Traserra

Masia de planta rectangular amb planta baixa i dues plantes, amb coberta a dues vessants i amb el carener paral·lel a la façana orientada a llevant. Hi ha una entrada a la planta baixa, per la cara sud, així com algunes obertures quadrades. La segona planta té una escala d'accés per la part nord de la casa. A la casa no s'hi observa cap element antic, està completament reformada. Al costat hi ha una pallissa quadrada amb teulada de doble vessant. La pallissa, a la façana principal, té dues portes amb arc de mig punt rebaixat amb totxo. A la part de dalt, just sota la teulada, hi ha una obertura. La pallissa, tot i que també està reformada, conserva la maçoneria irregular original.

Cal Morera es va construir al segle XVIII en època de màxim creixement demogràfic de Vallcebre, formant part del terme parroquial de Santa Maria de Vallcebre.

AAVV (1990). Inventari del Patrimoni Arquitectònic (IPA), Generalitat de Catalunya.