Cal Socarrats
Argençola

Camí de Clariana a Plans de Ferran
    Camí de Clariana a Plans de Ferran. A uns 500 m de Cal Porcater a la dreta.

Es conserven les estructures a poca alçada.
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Poc en queda d'aquesta masia de planta quadrada Es troba situada en mig del bosc entre els Plans de Ferran i la zona de Clariana. S'hi arriba per un camí amb revolts en molt mal estat que passats uns 800 metres ens porta a la masia.
    De les ruïnes que s'observen, encara són presents el forn de la casa, encastat a la façana nord de l'edifici. A la façana sud, hi trobem el que havia estat el cup de vi de la casa. Entorn de la casa, s'observen murs de no gaire alçada que eren edificacions annexes. A l'est hi trobem dues petites construccions que recorden a unes cabanes de pedra seca on destaquen els carreus de la volta i la llinda.

S'ha d'anar a peu pel camí que deixa el Camí de Clariana als Plans de Ferran.

Es trobava en el pas de l'antic camí que portava de Clariana als Plans de Ferran. Avui aquest camí està en desús i per tant s'està perdent.