Cal Serra
Pujalt

C. de Dalt, 9. Pujalt

XVII-XX
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Serra és una casa del segle XVII que ha estat reformada en època contemporània. És un edifici entre mitgeres, de planta baixa pis i golfes i la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El cos principal, situat en un extrem, presenta un pati descobert a nivell del primer pis. El portal d'accés és d'arc de mig punt adovellat i totes les finestres són amb llinda de pedra de factura moderna, excepte una d'arc pla de pedra carejada on hi ha inscrit l'any "1677" i les inicials "R C" amb el dibuix d'una serra intercalada. A l'altre extrem de la façana s'hi ha obert una porta de garatge. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques pintades amb dents de llop.

A Cal Serra hi va haver les escoles públiques de Pujalt, tant abans com durant i després de la Guerra Civil.