Cal Sant Antoni
Orpí

Cal Sant Antoni. 08787. Orpí.
    Es troba situat a peus de la BV-2132, a tocar del pont sobre la riera de Carme.

Jordi Seró i Ferrer. IN SITU SCP

Està situat a peus de la carretera BV-2132, just passat el pont sobre la riera de Carme on comença aquesta via.
    Es tracta d'un petit conjunt format per l'edifici principal que té funcions d'habitatge, l'antic paller que actualment també s'utilitza com a habitatge, i petites edificacions annexes. La carretera divideix la finca, restant la majoria d'edificacions amb l'edifici principal a un costat de la carretera i l'antic paller a l'altra.
    L'edifici principal és de planta rectangular i consta de planta baixa i dues plantes de pis. Els murs estan fets amb carreus irregulars de pedra, rejuntats recentment. La coberta és a dues vessants ( est-oest) amb teula àrab.
    La façana d'ingrés original s'orienta a l'est i presenta una senzilla entrada rectangular. Té un petit cos adjunt en un extrem de la façana. A la resta de la façana hi podem observar un balcó i diferents finestres.
    La façana nord presenta una finestra a cada planta de pis, a la planta baixa amb llinda de fusta, a la planta de pis amb llinda de formigó, i la darrera amb brancals de maons, com a elements més destacats.
    La façana oest, té diferents cossos auxiliars que la pràcticament la cobreixen. No s'observa cap obertura.
    Finalment, la façana sud hi trobem l'accés actual a l'edifici. Està situat a la planta de pis, i es caracteritza per la seva forma rectangular. A sobre, a la darrera planta hi té una senzilla finestra amb llinda de fusta.
    Davant de la façana sud de l'edifici, hi podem observar una altra edificació de petites dimensions, i que té utilitats diverses.
    A l'altre costat de la carretera, hi trobem l'antic paller i corral. Actualment s'utilitza com a habitatge. És de planta rectangular i consta de planta baixa i planta de pis. Els murs estan fets amb carreus irregulars de pedra, rejuntats recentment. La coberta és a dues vessants ( est-oest) amb teula àrab. Té la façana d'ingrés orientada al nord.