Cal Sant
Òrrius

Veïnat de Clarà, 23.

Precatàleg d’edificis, construccions i terrenys del municipi d’Òrrius a protegir. NNSS 2003.
    Virgínia Cepero González

Edifici de planta quadrada, que consta de planta baixa, una planta pis i golfes. La coberta és de teula ceràmica aràbiga, a quatre vessants.

La façana principal presenta obertures rectangulars, de composició regular.

Els murs són de maçoneria, arrebossats i pintats de color terrós.

Al Precatàleg d’edificis, construccions i terrenys del municipi d’Òrrius a protegir (NNSS 2003) consta amb el nom de can Fontdevila.

El nom de cal Sant deriva del cognom de Ramon Sansalvador, propietari de la finca a principis del segle XX.

L’empresari industrial tèxtil, Antoni Fontdevila i Prat, va comprar-la l’any 1909 i hi va construir l'actual edifici. Aquest empresari va finançar la construcció de l’escola, situada a la plaça de l’església; també va influir en la construcció de la primera línia d’electricitat a Òrrius, l’any 1929.

ROQUÉ i MARGENAT, J.M. (2016) La Gent d'Òrrius a través de la història. Òrrius: l'autor, p.18-19.