Cal Sadurní
Olèrdola

Eclecticisme
    XVII-XX
    BCIL 8520-I Catàleg de Béns protegits. POUM DOGC 29/01/2008
    Tríade scp
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Masia d'origen medieval que va consolidar-se al segle XVII com una masia de planta basilical. A principi del segle XX va ser reformada per incorporar elements d'estil eclèctic decorant les obertures. El volum principal és de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures d'arc pla, emmarcades amb pedra a la planta baixa i arrebossades als pisos. Els finestrals del pis tenen una motllura superior a mode de guardapols, així com sortida a sengles balcons de baranes forjades. A les golfes hi ha una galeria triforada emmarcada amb una motllura, des d'on arrenca una motllura dentada i el coronament. Part del frontis està tapat per un cos perpendicular longitudinal, del qual en destaca una galeria amb pòrtics d'arc de mig punt decorada amb rajola policromada, aom també una garita a la part posterior. Aquesta part de la casa, l'antic celler i la quadra, està transformada avui dia en el que s'anomena aula de la vinya i el vi, una iniciativa privada que pretén educar als seus visitants en aspectes de la cultura vitivinícola de la comarca del Penedès.

ROSSELLÓ RAVENTÓS, Joan (1986). Inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya. Barcelona.