Cal Rubió
Pujalt

XVI-XX
    L'entorn és ple de deixalles.
    BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Rubió és una masia construïda al segle XVI, possiblement sobre una edificació anterior, que va consolidar-se en època contemporània El volum principal està envoltat per diversos cossos annexes que formen un pati frontal. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis té poques obertures, totes d'arc pla arrebossat excepte el portal d'arc carpanell. El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa, que es troba revestida amb morter de calç. A pocs metres de la casa hi ha una bassa on sobresurt un curiós rellotge de sol.

Al fogatge de Pujalt de 1553 hi consta en "Robio de les Torres pus avall"