Cal Roda / Ca l'Hortego
Ripollet

Nucli urbà de Ripollet (08291)
    Isabel la Catòlica, 3

Manca de manteniment.
    J Douet

Una petita masia dividida en dues cases, de pedra arrebossada i maó, amb murs laterals de tàpia, de planta baixa i pis. El carener perpendicular a la façana, coberta de dues aigües i teula àrab. Dos portals situats a la planta baixa, el de l'esquerra més ample i d'arc escarser, una obertura inserida a la dreta. Dues finestres rectangulars al primer pis amb petits balcons de pedra amb baranes metàl·liques, i arcs escarser de descàrrega. Un rellotge de sol a la façana lateral.

Cases numerades com c/ Passatge, 13 i 15 .

Situat a la part més antiga del municipi que, pel seu aspecte exterior es pot identificar com a masia. Els orígens poden ser localitzats entorn al segle XVIII, i lligats a l'expansió agrícola de la vinya.

CASANOVA I QUEROL, E i FONDEVILA I GUINART, Mª À (1992) Descobrir Ripollet, patrimoni contemporani, Barcelona, p. 48-49.