Cal Rito Xic
Begues

Passatge Montau, 4

Regular
    Aspecte exterior descurat, amb cables antenes i emblanquinat parcial. Poques reformes recents, i molt precàries.
    Text refós de la normativa urbanística del PGOU (desembre de 2007)
    Ref. cadastral: 9172507DF0797S
    Josep Anton Pérez

Masia de planta rectangular, la teulada és a dues vessants i amb carenera perpendicular a la façana principal. Es compon d'un cos central i dos annexes menors (sense interès) situats a ponent de la construcció, un d'ells adossat en part a la façana principal i l'altre al mur lateral de la casa (fet d'obra moderna). A la banda de llevant, la masia s'adossa a una altra edificació. La façana principal és de pedra i terra arrebossada amb morter de calç, excepte la part superior que presenta refecció moderna amb ciment. Les obertures de la planta baixa, una porta de cotxera amb arc rebaixat i una finestra, estan emmarcades en maó en sardinell, avui cobert per l'arrebossat. A la planta del pis, dues finestres de diferent mida amb ampits de gres, ubicades a diferents nivells, creen una composició de la façana asimètrica, que es corona amb una línia de teulades invertides sobre rajola borda.

PARELLADA, Xavier (2009): "Història dels Masos de Begues". Inèdit