Cal Rabasser
Veciana

Veciana

Abandonada
    Jordi Montlló Bolart

Antiga masia situada arran mateix del camí que mena de Veciana a Mas Vilà, en el seu tram final, a l'alçada del pla del Rabasser. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis, si més no abans que s'esfondrés la coberta i el sòl de la planta pis. Actualment, només es conserven les quatre façanes, una menjadora a l'entrada, i una cisterna que gairebé es posa per sota el camí per la part posterior de la casa i a la que s'hi accedeix superant el desnivell per quatre esglaons de pedra. La coberta era a una vessant que desaiguava a la façana principal, orientada a migdia. Els acabats exteriors dels paraments són de pedra vista i les obertures tenen la llinda recta de pedra però no gaire treballada. A la façana de ponent hi ha una cort enrunada i la llinda monolítica de la porta d'entrada presenta una fisura vertical.