Cal Piteuet
Castellbell i el Vilar

  Bages
  Solell de la Barraca
  228

  Coordenades:

  41.62783
  1.84082
  403441
  4609105
  Número de fitxa
  08053 - 76
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  000909500DG00G0001FO
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  Masia del Solell de la Barraca ubicada per sota cal Nas Llarg, al vessant esquerra del torrent, en una zona aterrassada de conreu d'ametllers. És de planta quadrangular, amb petits cossos adossats. El volum li dóna una aparença de fermesa. Consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a ponent. Els paraments són de paredat, amb la pedra vista.
  A la part posterior hi trobem el cos de la tina, però amb un pis de més. És a dir, per damunt del brescat hi ha una planta. La coberta és a un aiguavès.
  Aprofita la base d'una premsa en un mur de pedra seca.

  El nom ens indica que deurien ser descendents del mas Piteu (l'antic mas Riusec), situat just a l'altra vessant del torrent Tortuguer ja en terme de Monistrol.

  El Solell de la Barraca / Solell del Barraquer és un veïnat de cases disseminades, sota mateix dels primers contraforts de la serra de Montserrat. També anomenat solell del Barraquer, les seves cases són el Piteuet, ca la Roseta, cal Tomàs, cal Barraquer, casa del Pi, cal Josep o cal Rajoler, que està enrunada, el mas Blanc i cal Simon de la Calsina. L'any 1843 era el "Solei del Barraqué" i l'any 1920 s'anomenava oficialment "Soley de la Barraca".