Cal Pere Coix
Rajadell

Monistrolet. E. del terme
    Seguir un trecall que surt del camí ral a Manresa a l'altura de l'Hostal, en direcció nord

Rehabilitada modernament

Casa de pagès petita i senzilla. Al 2020 no s'ha pogut accedir. Segons la descripció del PEP 1993 (que la descripció del Catàleg de Masies de 2014 reproduiex íntegrament), la casa consta de dues parts ben diferenciades: un cos residencial i unes dependències de treball adossades a llevant. La casa és de planta quadrada, amb planta baixa més un pis i coberta a doble vessant. L'interior conserva més o menys la distribució original. Els cossos adossats tenen un aspecte més rústic. Es tracta d'una tina cilíndrica i dues dependències més, amb cobertes d'un sol aiguavés. Estan fetes de pedra amb alguna part arrebossada.

Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num. 57).
    Es situa en una petita esplanada a la falda d'un turó . Al voltant de la casa s'hi han plantat avets i plantes exotiques i s'ha realitzat un enjardinament que s'aparta bastant del paisatge rural tradicional.
    La foto num. 3 correspon al PEP (Piñero, 1993).

Correspon al segle XIX, però no es pot descartar que fós construïda al segle anterior. Segons fonts orals, cal Pere Coix és de les cases més antigues d'aquest sector, anterior a cal Xico. Durant la guerra del francés o durant una carlinada la casa va ser cremada, juntament amb d'altres dels encontorns.