Cal Pau de la Baltana
Font-rubí

Barri de Montjuïc, 38
    Barri de Montjuïc, en el camí de la Masia a Ferras

Miquel Gea i Bullich

Habitatge de planta rectangular amb coberta de dos aiguavessos, de teula àrab, i carener perpendicular a la façana principal, que s'obre a migdia. L'edifici, compta amb planta baixa, planta pis i golfes. Les obertures de la façana principal s'articulen en base a tres eixos verticals i es distribueixen de forma totalment simètrica. Són totes allindades i presenten una línia pintada que ressegueix el seu perímetre pels laterals i per la part superior. L'edifici fou eixamplat, en un moment que desconeixem, pels extrems de llevant i de ponent conservant la mateixa inclinació de la teulada original. Les característiques constructives de l'immoble són compatibles amb el model de mas senzill que s'implantà al municipi durant la segona meitat del segle XIX.