Cal Pau
Pujalt

C. Major. La Guàrdia Pilosa

XVII-XX
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Pau és una casa cantonera construïda en època moderna. Està formada per dos volums adossats; tots dos tenen la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana però el primer té un nivell més. El frontis del primer volum es composa segons dos eixos d'obertures; hi ha dos portals reformats com a finestres, un d'arc pla de pedra carejada i l'altre d'arc escarser de pedra disposada a plec de llibre. Al costat del primer portal s'hi ha obert un nou portal amb llinda de fusta. Als pisos les fienstres són amb llinda de pedra al pis i llinda de fusta a les golfes, algunes de factura moderna. Al segon volum la façana presenta dues finestres amb llinda de fusta. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir.