Cal Pastroret
Castellfollit del Boix

Clot de Ca l’isidro. Nord-est de Castellfollit del Boix
    Camí cap a Fontanelles. A l’alçada del Viver de Fontanelles agafar el camí del clot

Restaurada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Pastoret és una edificació que forma part del conjunt de fiques situades al Clot de l’Isidró. Fou construïda l’any 1799 segons el cadastre. És un edifici format per la casa primigènia i diversos cossos annexes que havien estat emprats com a corrals, estables i tines i que actualment tenen altres usos. El cos principal és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta e planta baixa, pis i golfes, actualment també utilitzades com un segon pis. Al frontis s’hi obra el portal d’accés d’arc de mig punt adovellat amb una finestra a casa banda. A l’alçada del primer pis s’obren tres finestres, dues de les quals mantenen la llinda de pedra i l’ampit originals i, a nivell de golfes (segon pis) s’obren tres finestres de característiques diferents obertes durant les últimes reformes. El parament de la façana principal deixa constància que l’edifici primigeni era de planta baixa i pis. Posteriorment s’amplià amb la zona de golfes fins a l’actual ampliació amb un segon pis. Constructivament els murs són de pedra irregular rejuntada amb ciment amb les cantonades de pedra ben escairades.