Cal Palitroques
Súria

Ctra. de Súria a Castelladral
    Dominant el Torrent Fondo

Dolent
    L'entorn immediat de la casa ha sofert un important deteriorament produït per la desafortunada excavació de l'explanada on es va fer l'edificació, havent deixat a l'aire els fonaments de l'extrem O de l'edifici, amb els problemes que això pot comportar
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Edificació de planta rectangular, segurament de dos pisos i golfes, feta de maçoneria irregular, amb obertures a la façana principal amb els muntants de carreus i motllures als ampits. El dintell de la porta, fet d'un sol carreu que forma un arc escarser, presenta una llegenda dins d'un oval que data la construcció: 1859. Aquesta inscripció és en part il·legible però conté les expressions "Ma fecit (.?.) any de 1859". La casa s'adossa a una tina de construcció anterior, que es troba al seu costat E. El seu avançat estat de deteriorament i el fet de que l'interior estigui ple de bardissa impedeix una bona descripció de l'interior de l'edifici. Com element a destacar es pot citar un forn de pa que es troba a la cantonada SO. S'endevinen troneres a la façana N, datables en el segle XIX. La coberta és a dues vessants. A escassos metres de la tina s'alça un xiprer, encara que en fotografies antigues s'observa que n'hi havia dos.

Les palitroques son unes plantes ranunculàcies freqüents en els sembrats i en els guarets, de fulles dividides i flors petites.

En un cens de 1877 apareix com a masia habitada de dues plantes