Cal Nocs
Jorba

XVIII, XIX, XX
    Reformada recentment.
    Fitxa 15a del Catàleg d’edificacions en sòl no urbanitzable.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Típica masia catalana de planta rectangular amb planta baixa, pis i golfes i coberta de teula àrab a doble vessant.

Correspon a una construcció feta de maçoneria i arrebossat exterior de color terrós, que ha estat completament reformada recentment. Tot i això encara s'intueixen elements de la construcció original. Les obertures de la façana principal segueixen tres eixos de simetria amb tres obertures rectangulars per planta. La porta d'entrada està definida per carreus ben treballats i una llinda de pedra plana amb una inscripció on hi ha una creu i es llegeix any 1792. A ponent té una finestra amb llinda de pedra i a llevant n'hi ha un altre amb un arc de descàrrega de pedres col·locades de cantó i un altre petita obertura de menors dimensions.

A la planta pis trobem tres balcons, en algun s'intueix l'arc de descàrrega de pedra, però amb la última reforma s'han fet els brancals de maó cuit i l'ampit de formigó. A banda i banda del balcó central trobem elements decoratius. A ponent hi ha una fornícula, que en el seu dia hauria contingut un sant, i a llevant hi ha el rellotge de sol.

A la planta superior també trobem tres balcons, reformats, i que s'han coronat de forma inclinada seguint l'orientació de la coberta.
    L'edificació té un cobert/garatge d'una única planta adossat a ponent.

També apareix com Nochs

Correspon a una de les nombroses masies ja existent al municipi de Jorba abans del segle XVIII.

Casassas i Simó, Lluís; Enrich i Hoja, Jordi; Riba i Gabarró, Josep; Termens i Graells, Miquel; Torras i Ribé, Josep M. (1988): Història de les Comarques de Catalunya. Anoia. Vol. I. Manresa: Parcir. Edicions Selectes.