Cal Nasi
Sant Bartomeu del Grau

Alboquers
    Emplaçament
    camí d'Alboquers (carretera B-433, P.K. 0,850); camí del Clot del Forn ,a 150 metres de ca l'Escolà.

41.93172
    2.13582
    428354
    4642556
    08199-45
    L'edifici està en ruïnes, bé que encara conserva la seva estructura i bona part dels seus elements.
    si - IPA, 57
    Josep Pujades i Cavalleria

Edifici de planta baixa + 1 planta sota teulada. Coberta a dues vessants (est-oest), actualment semiderruïda (només queda el costat est de l'edifici original). Planta quadrada, murs de pedra irregular lligada amb fang. Cantoneres diferenciades. Els murs havien sigut arrebossats. Els trespols estan derruïts o semiderruïts. Façana principal a migdia. Porta amb brancals de pedra i llinda de fusta. Finestra a la planta baixa amb elements monolítics. Finestra a la primera planta amb elements monolítics; el brancal del costat dret correspon a un elements arquitectònic reaprofitat, possiblement una llinda, amb la inscripció "I7[9]7". Hi ha una altra finestra amb elements de pedra (menys un brancal, refet amb pedra i maó massís). Hi ha una cos afegit al nord de la casa. Obertures amb pedra i maó massís. Segueix la mateixa tònica de pedra irregular lligada amb fang i cantoneres diferenciades. El mur oest està pràcticament esfondrat. En aquest costat hi havia hagut una estructura adossada, de la qual només en resten alguns trams de mur, pràcticament enderrocats. Coberts al sudoest de la casa. Planta baixa. Murs de pedra lligada amb fang i coberta a una vessant (cap a l'oest). Aquests coberts es varen construir en diferents fases.

Mapa: Osona-24. Mapa Comarcal de Catalunya, 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. Format CD, versió 1.0; informació actualitzada a setembre de 1998. Barcelona, 1998. El mapa reproduït a la fitxa forma una quadrícula de 5 x 3,280 km; l'escala aproximada és d'1:50.000

No es conserva documentació escrita. Pertanyia a l'antiga parròquia d'Alboquers (BENITO; ARMENTERAS, 2002).

BENITO, Emili; ARMENTERAS, Roser (2002). Cal Nasi. http://www.sbg.llucanes.net, temes, cases de pagès.