Cal Moro
Arenys de Munt

Marge dret del Torrent d'en Puig, al costat del camí del Remei.

Renaixement
    XV-XVIII
    Si: IPA núm. 8289
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular, consta de planta baixa, pis i golfes, coberta de teules a quatre vessants. Portal rodó adovellat. Sobre d'ell, i muntant en les dovelles hi ha un balcó amb la barana de ferro. Els pisos superiors estan reformats. Coronada amb un ràfec.
    En una façana lateral hi ha una finestra amb la llinda de pedra amb la data de 1734 inscrita. A la teulada, hi ha una campana.
    Davant hi ha l'antiga era amb una font de sortidor de planta circular.
    També disposa d'una bassa de planta rectangular, feta de paredat i amb rajoles a la lleixa, que treu l'aigua d'un pou.

Reformada en el segle XVIII, però originàriament renaixentista.
    Entre la masia i el Torrent d'en Puig, hi havia una extensa plana amb molta aigua, on s'hi trobava una de les hortes més importants del poble.

El nom de Cal Moro, li ve del sobrenom del seu antic propietari, que era un indiano, que segons vox populi, havia fet fortuna amb el tràfic de negres. Antigament Can Croanyes.

VIADER i CROUS, Montse (1986). Cal Moro (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.