Cal Moliner
Puig-reig

Carrer Major 55, 08692-Puig-reig

BCIL 30
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

És un edifici de planta rectangular alineat al carrer Major de planta baixa més dos plantes pis, cobert a doble vessant i amb el carener paral·lel a la façana principal. Els murs exteriors són amb acabat arrebossat amb diferents elements, pilastres, llindes etc de maó també arrebossat Els tancaments són alineats a tota la façana principal, excepte els balcons situats a les dus plantes. Conserva els balcons amb baranes de ferro forjat.

Des de finals del s.XIX que es comencen a configurar els carrers Major i Llobregat a partir del punt central que es la Plaça de la Creu, a partir de la parcel·lació en patis que van fer dues masies del terme, la de la Serra de Cap de Costa, al sector del Carrer Llobregat, i la de la Sala, al sector del carrer Major.
    La família de Cal Moliner destinà la part baixa de la casa a magatzem de materials de construcció; hi instal·là també un molí fariner mecànic, connectat a la xarxa eléctrica, i aquesta activitat fou laque donà nom a la casa i a la família.

SERRA, Rosa (1982). Aproximació a la historia de Puig-reig, Manresa
    SERRA, Rosa. Puig-reig 1906-2006 (2006). Fotografies, Àmbit de Recerques del Berguedà. Historia Gràfica.
    AADD. (2011). Pla d'ordenació urbanística municipal. Catàleg de masies i cases rurals. Ajuntament de Puig-reig. Fitxa b.26