Cal Mitjanes
Pujalt

L'Astor
    Per un camí sense asfaltar que hi ha al nord de l'Astor

BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Mitjanes és una casa aïllada del segle XX. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa simètricament segons tres eixos d'obertures, totes d'arc pla ceràmic excepte el portal d'arc carpanell. Els finestrals del pis tenen sortira a balcons amb baranes de forja. Les golfes s'obren amb tres òculs ceràmics. El ràfec està acabat amb una imbricació decorativa de rajols ceràmics. En un extrem de la façana s'hi conserva un petit fragment de l'arrebossat que revestia la façana, actualment de pedra vista, on hi ha senyals de metralla. A la part interior de la porta, a l'arrebossat de la paret, hi ha gravada la data "1922".

Segons un testimoni oral, es tracta d'una pallissa reformada entre els anys 1920 i 1922 per adaptar-la a vivenda.
    Durant la guerra civil la casa va ser objecte d'impactes d'artilleria, ja que l'exèrcit nacional va divisar soldats republicans que circulaven pel camí que hi ha a la banda nord de l'edifici. Davant d'això, disparà diversos morters que impactaren a l'edifici, danyant la teulada i deixant impactes de metralla a la façana, que el propietari ha volgut mantenir com a testimoni.