Cal Mestre Argençola

Anoia
Carrer Santa Teresa Jornet s/n
A l'inici del carrer Santa Teresa Jornet. Al costat de la plaça que hi ha sota l'Ajuntament.
743

Coordenades:

41.59807
1.44347
370282
4606322
08008-139
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Popular
XVIII
Bo
Les façanes han estat restaurades recentment.
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
0465101CG7006N0001PB
Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

Edifici situat en el nucli d'Argençola, consta de planta baixa i dues plantes de pis. La darrera planta es va afegir en una reforma recent on es va ampliar l'habitatge. Alçada amb petits carreus irregulars disposats horitzontalment. A l'alçada del pis afegit, els carreus de pedra són mes regulars i de dimensions més grans. La coberta és a dues vessants ( nord-sud) amb teula àrab, essent el carener sud més allargat.
L'entrada a l'edifici és troba situada al carrer de Santa Teresa Jornet, a la façana sud, en una senzilla portalada amb arc adovellat escarser. Les finestres d'aquesta façana han estat totes restaurades, però amb atributs moderns. Sobre l'entrada hi trobem una placa de pedra amb la inscripció " TU MAS MESTRE 1789". A la façana est, nomes destacar-hi un antiga finestra amb brancals i llinda de pedra, on actualment hi ha una imatge d'una verge.
L'interior de l'habitatge és conserva amb molts trets originals. El paviment i part del mobiliari són prova d'això. Cal destacar un espai avui reconvertit en magatzem, però que era una dipòsit d'aigua de grans dimensions amb volta de canó de rajol.

Entorn aquesta casa la cultura popular, parla que el gran dipòsit d'aigua que es troba en el seu interior, havia estat el dipòsit d'aigua del Castell d'Argençola, situat uns metres a sobre d'aquesta casa.