Cal Mestre
Pujalt

C. Major. La Guàrdia Pilosa

XVII-XX
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Mestre és una casa cantonera construïda en època moderna. A la façana lateral s'hi va afegir un cos d'un nivell amb terrassa transitable superior. La casa és de planta rectangular i s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons dos eixos d'obertures; el portal és amb llinda de fusta i brancals de pedra carejada i les finestres són eminenment d'arc pla de pedra carejada. A la façana posterior hi ha un portal d'arc pla de pedra carejada, reformat com a finestra i una finestra de pedra carejada sobre el seu eix. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir.