Cal Menut Sant Quirze Safaja

Camí de la Rovireta
Camí de darrere l'església parroquial seguir fins a la bifurcació i a la dreta

Núria Cabañas

Cal Menut és un mas construït a l'últim quart del segle XIX situat a l'est del nucli de Sant Quirze Safaja, actualment a la zona del Mirador de la campana. Es tracta d'una casa d'estructura clàssica de tres cossos amb planta baixa, primer pis i golfes. La coberta és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Posteriorment, a la façana de ponent se li afegir un cos per ampliar la zona d'habitatge i seguidament un altre volum, de planta rectangular amb terrassa. El frontis s'hi obre la porta amb llinda de pedra amb una finestra al costat dret i dues al cantó esquerra. A nivell del primer pis s'hi obren quatre finestres i a l'alçada de les golfes, just sota el carener hi ha una finestra amb la data 1877. Totes les finestres estan tancades amb una reixa de barrots de ferro a excepció de la finestra a nivell de golfes.

Durant la primera meitat del segle XX, quan era propietat de Rafel Termes, s'hi realitzaven estades o trobades organitzades per l'Opus Dei.