Cal Marquet
Puig-reig

Fonollet
    A la ctra. BV-4131 agafar camí de St Sadurní de Fonollet i passada l'església seguir uns 800 m

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Casa de pagès que consta d'un cos principal més un cos de recent construcció que amplia la casa al sud-oest. L'edifici ha estat rehabilitat substancialment i de l'antiga casa se'n conserva principalment la forma volumètrica, però ha perdut els elements característics de tipologia tradicional. Té els murs de pedra arrebossats de ciment i la coberta és de teula àrab a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. Les obertures han estat canviades a totes les façanes amb tancaments moderns.

Cal Marquet es una masoveria de Trulls; es va construir en el moment de màxima expansió de l'economia familiar que va permetre la roturació de camps, la construcció de masoveries i l'establiments de masovers.

AADD. (2011). Pla d'ordenació urbanística municipal. Catàleg de masies i cases rurals. Ajuntament de Puig-reig. Fitxa 1.02