Cal Magins
Mediona

Carrer dels Pins nº 14
    Al nucli urbà a l’est de la Riera de Mediona i al nord del nucli antic.

Fitxa ARQ30 del Catàleg de bens a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edificació entre mitgeres, correspon a una casa de dues crugies amb planta baixa, pis i golfes amb coberta a doble vessant de teula àrab. Pel que fa a les obertures són totes rectangulars a excepció de la porta i la finestra de les golfes que estan rematades amb arc de mig punt. La porta d’entrada correspon a un portal amb arc de mig punt adovellat amb la data 1846 inscrita a la clau.

Al primer pis trobem dos balcons i una finestra rectangular centrada sobre la porta. Totes les obertures tenen reixes i/o baranes de ferro forjat amb motius florals.

Els elements protegits a l'inventari de Patrimoni Arquitectònic son les portes i obertures de pedra tallada amb dades i escuts.

Correspon a un del conjunt d’habitatges situats en el centre històric de Sant Joan de Mediona, cases significatives per la composició de la seva façana, pels acabats o altres detalls, que mostren el creixement del nucli durant els segles XIX-XX.