Cal Magdalena
Rajadell

Monistrolet-Collbaix. Pla de Fals. NE del terme
    Carretera que ve de Fals i que entra a Rajadell per Cal Lleirac. Seguir 700 m a l'E.

Restaurada als anys 70 del segle XX. .
    OPC 2017-2021 F. Xavier Menéndez

Casa de pagés, senzilla, de planta més o menys quadrada, amb planta baixa i pis i coberta a doble vessant. Els murs de de pedra irregular, arrebossats de blanc. Reconstruida modernament excepte el sector de migdia. Te diversos cossos afegits.

Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num. 43). No recollida al PEP 1993. Casa del S. XIX molt restaurada. No visitada. Informació i fotos extreta del Catàleg de Masies.
    Està al límit del terme, al final del Pla de Fals, quan comença el pronunciat desnivell vers la vall de Rajadell. S'hi accedeix des del terme de Fonollosa (impossible des de Rajadell). A la carretera de Rajadell a Fals cal agafar un trencall a la dreta on hi ha una creu i una font, i pendre una carretera en direcció la Gabriela que entra a Rajadell per Cal Lleirac, al límit termenal. Cal seguir la carretera en direcció E. i passat Cal Xaupes, seguir per una pista (que torna a passar pel terme de Fonollosa) uns 350 m més a l'E. fins a Cal Magdalena.
    A l'entorn hi ha pedres de molí i altres restes i estris tradicionals.

Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014