Cal Llobet
Rellinars

Camí de Les Ferreres, s/n

Regular
    Ha perdut una part important del mur perimetral de tancament de la casa i té deficiències estructurals a nivell dels murs portants i de la teulada.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    9106801DG0190N0001BE
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Cal Llobet és una masia situada al vessant dret de la Riera de Rellinars, prop del barri de les Codines. Per accedir-hi cal agafar el camí de Les Codines, un cop passat Les Ferreres i el Gibert de Baix, en direcció al Pedregam. La teulada de la casa queda a la mateixa alçada del camí, a causa del desnivell del terreny. És de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada al sud-est. La façana s'organitza simètricament a partir de tres eixos de verticalitat. L'eix central amb la porta d'accés, d'arc escarser a la planta baixa, i balcó a la planta pis. Totes les obertures tenen un recreixement d'emmarcament. Els paraments estan arrebossats amb morter de calç i la façana està pintada de color blanc amb els elements de fusteria de color blau. Al costat esquerre de la façana, entre la segona i tercera planta hi ha un rellotge de sol sobreposat a un de més antic i molt més gran. Al cos principal se li han afegit dos cossos a mà dreta, una cort amb la pallissa al nivell superior i un garatge i un a mà esquerra que dona accés a la tina i al celler.

Té un rellotge de sol sobreposat a un de més antic.

La masia de Cal Llobet està situat en el segon nucli important de formació del municipi, entre la zona compresa entre les lleres del torrent de l'Esbarzer fins a la confluència amb la Riera de Rellinars a l'alçada de la casa. En aquest sector hi ha varis masos importants com Les Ferreres, amb la capella dedicada a Sant Felip Neri, el Gibert de Dalt i el Gibert de Baix i Les Codines.
    Segons el cadastre, l'any de construcció d'aquesta masia és de 1800 tot i que al segle XVI ja es parla de la família Llobet, relacionada amb alguns afers un xic convulsos, com el robatori de varis porcs, que Els Ferreres varen denunciar al batlle de Rellinars. L'any 1975, segons el cadastre, es va efectuar alguna reforma.

MORENO ALBAREDA, M. Dolors (1986). Rellinars. Rellinars: Patronat Local de la Vellesa de Rellinars.
    MORENO, M. Dolors (1997). Les masies de Rellinars; dins XVIII Ronda Vallesana. Unió Excursionista Sabadell, pp. 73 - 81.