Cal Llens
Orpí

Cal Llens. 08787. Orpí
    S'hi arriba des de la Censada Nova, en un trencall a l'esquerra direcció a Orpí.

Ha estat restaurada recentment.
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU SCP

Està situada al peu d'un camí que arriba a la Censada Nova des d'Orpí, al límit sud-oest del municipi. Es tracta d'un conjunt format per l'edifici original i un edifici de recent construcció i que s'anomena Cal Llenç Nou.
    Es tracta d'un edifici de planta quadrangular, i consta de planta baixa i planta de pis. La coberta és a dues vessants ( est-oest) amb teula àrab. L'edifici que ha estat restaurat, presenta els murs amb carreus irregulars disposats horitzontalment i rejuntats amb morter.
    La façana d'ingrés s'orienta al sud, i presenta una entrada a la planta baixa amb arc escarser amb els contorns motllurats. A cada lateral hi té una finestra. A la planta de pis al centre hi trobem un balcó i a cada lateral una finestra.
    La façana oest, presenta una finestra de petites dimensions a la planta baixa, i una més gran a la planta de pis.
    La façana nord dóna al camí, hi trobem una entrada amb graons de pedra i dues finestres senzilles a l'alçada de la planta de pis. Davant d'aquesta façana, hi trobem un pou.
    La façana est, presenta un cos adjunt que cobreix pràcticament la façana. Aquest cos, amb coberta a una vessant ( est) i teula àrab, presenta una entrada amb arc escarser a la façana sud.
    Uns 30 metres al sud, hi trobem Cal Llenç nou, un edifici de nova planta.

També s'anomena Cal Llenç.