Cal Joan Pau
Pujalt

Conill
    Pel camí d'Ivorra

BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Joan Pau és una masia construïda a principi del segle XX. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures ceràmiques, totes d'arc pla excepte el portal d'arc escarser. El finestral central té sortida a un petit balcó de baranes forjades, i té a sobre una pedra inscrita: "J.C./ AÑO /1913". A les façanes laterals s'hi adossen cossos d'un sol nivell d'alçat i un porxo. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir.

Va ser construïda l'any 1913 per Josep Calmet com a habitatge pels masovers, la família Soler. La seva família hi va viure molts anys, fins que finalment quedà buida. Amb la voluntat de recuperar la casa familiar, l'any 2004 començà a restaurar-se. Des del 2006 funciona com a allotjament rural.