Cal Joan
Pujalt

C. Major. La Guàrdia Pilosa

Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Joan és una casa del segle XIX a la qual s'ha afegit recentment un cos posterior amb terrassa transitable. És de planta rectangular, s'estructura en dues crugies i està adossada a una altra casa. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons dos eixos d'obertures; el portal és d'arc rebaixat de pedra disposada a sardinell i brancals de pedra; les finestres del pis són amb llinda de fusta i brancals de pedra i les de les golfes amb llinda de fusta. Entre les finestres del pis hi ha una pedra inscrita, força erosionada, on es llegeix: "CASA DE JOAN... 18...4". La façana lateral i posterior presenten poques obertures, amb llinda de fusta o bé d'arc pla arrebossat. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter. L'ampliació feta l'any 1992 a la part posterior presenta un element de notable interès fixat al mur: un capitell de tradició gòtica amb una flor de lis en relleu. Per les seves característiques, podria procedir de l'antic castell de la Guàrdia Pilosa.