Cal Jep Vicenç
Castellfollit del Boix

Feixes del Coral del Clot de l’Isidró. Nord-est de Castellfollit del Boix
    Camí cap a Fontanelles. A l’alçada del Viver de Fontanelles agafar el camí del clot

Restaurada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Jep Vicenç és una edificació que forma part del conjunt de fiques situades al Clot de l’Isidró. És un edifici construït l’any 1877 segons indica la llinda del balcó de la façana principal. És una finca formada a partir del cos principal i dos annexes, un d’ells de reduïdes dimensions. El cos principal és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, pis. Al frontis s’hi obra el portal d’accés d’arc rebaixat amb una finestra al costat esquerra. A nivell del primer pis hi ha un balcó central, amb voladís i barana de ferro amb una finestra a cada banda malgrat la del costat dret fou tapiada. Al costat dret, cobrint part de la façana principal s’hi adossa un cos de planta rectangular amb la coberta plana i de reduïdes dimensions utilitzat com a magatzem. Per la part posterior de s’hi documenta un cos independent de planta rectangular amb la coberta a una vessant amb les parets arrebossades i una porta amb llinda de fusta. Posteriorment, aquest espai fou ampliat amb un cos auxiliar construït amb maons com a zona de magatzems. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada actualment amb ciment amb les cantonades reforçades amb pedra ben escairada.