Cal Jep Nin/Jenin (casa nº4)
La Llacuna

Carrer d'Engranell, 4

Juan Garcia Targa

Casa tradicional de grans dimensions, planta rectangular, un pis i golfes, coberta a dos vessants amb sostre de teules. Bigues de fusta interiors. La façana principal presenta una porta amb arc arquitravat fet amb dovelles de pedra escairada, mides uniformes. La clau de l'arcada té una cartela lobulada que porta la data 1770 i d'una creu de Malta. En el moment de fer el treball de camp, es trobava en procés de rehabilitació dels espais interiors i es va poder accedir per tal de visualitzar les habitacions, celler amb volta de canó amb totxanes i paviment de terra compactada, pati posterior, dependències d'ús domèstic i activitats associades a la vida rural (galliners, etc.). En una de les dependències interiors de la propietat s'observa una placa amb cartela lobulada amb el nom JOSEPH NIN MANOY, amb arrebossat blanquinós.
    Segons l'obra Cronologia històrica de la Llacuna, pàg. 145, sota la data es pot intuir el nom de Martí, molt esborrat i malmès. Segons la mateixa font, en aquest carrer es localitzava l'antiga Sinagoga de La Llacuna.

Valls i Prat, Marcel·lí. 1984. Cronologia històrica de la Llacuna; Llenas i Costa, Ramon. 1980. Apunts històrics de La Llacuna. Vilanova i la Geltrú; Diputació de Barcelona Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: l'Anoia. Generalitat de Catalunya. Servei .del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. 1985/ revisat al 1991