Cal Gras
Cabrils

Carrer de Cal Gras, s/n

Bon estat, però molt transformat.
    Pla General d'Ordenació urbanística
    Jordi Montlló Bolart

Antic mas molt reformat que actualment és un restaurant. És de planta quadrada i consta de planta baixa i dos pisos. El pis superior és totalment nou. Coberta actual de teules a quatre vessants. Portal de punt rodó amb porxo de factura recent. Rellotge de sol amb la inscripció "Només compto les hores serenes".
    Els angles estan escairats amb carreus de granit.
    Té un annex a la dreta que correspondria a graner o corrals en el seu moment. Una rajola a la façana recorda la data de 1792.

L'antiga masia de Cal Gras constava de planta baixa i pis i la coberta era de dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal.
    A l'esquerra té una bassa i un pou. A uns 100 metres hi ha un dipòsit i un altre pou que hem afegit en el llistat d'elements no inventariats.
    A les sales del restaurant tenen penjats i emmarcats una vintena de pergamins i altra documentació menys antiga com carnets de ball.