Cal Gerrer
Esparreguera

C/ Hospital, 29.
    Al nucli antic.

BCIL, POUM d'Esparreguera 2004, article 165.
    ArqueoCat SL- Josefa Huertas i Natalia Salazar

Casa Senyorial de planta baixa , pis i golfes amb coberta a dues aigües. A la planta baixa trobem la porta d'entrada i finestres, totes de forma rectangular. Al primer pis, totes les obertures tenen un petit balcó i són rectangulars. A les golfes hi ha dues finestres circulars. Té una porxada a la part posterior.

A la zona es coneixen diversos forns peró sembla que ser que el situat a la propietat podria ser el construit a l'anomenada casa pairal del Gonzalez (provinents de Calanda), familía que ràpidament va integrar-se a la vida d ela població, per exemple Anton González i Oliver "el gerrer" va ser alcalde entre 1861 i 1864.
    La terrisseria era conegura com Cal Gerrer probablement perque la primera especialitat dels González era la de gerrers.
    Al 1985 plega la terrisseria per manca de descèndencia.
    Al 1923 fou de les primeres terrisseries que instal·leren l'energia elèctrica, al 1946 feren fer una màquina per a fabricar gibrells amb motlle de guix, al 1947 adquiriren la galetera d'amasar fang i al 1959 l'estec per fer torretes.

" Cal Gerrer". Baix Llobregat, Esparreguera. Inventari del Patrimoni Arquitectònic.
    PAULO, J; CREUS, J (1998): Terrissers i terrisseries d'Esparreguera, pp.46-50.