Cal Gep
Casserres

Camí de Cardona, s/n
    És la segona casa a mà esquerra
    sortint pel Camí de Cardona.

Jordi Montlló Bolart

Masia, en part fonamentada directament damunt la roca natural, de planta rectangular. Consta de planta baixa i dos pisos amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia. Actualment l'interior està dividit en dos habitatges, fruit d'una reforma de 1998 en la que es van arrebossar les quatre façanes, que tenien els paraments de pedra i tàpia. En aquesta reforma també es van anular les finestres balconeres que tenien la barana de fusta. Només s'han conservat la llinda i els brancals. Precisament, en una d'aquestes llindes s'hi pot llegir: "JOSEP CANUDA 1794".
    També s'han conservat vistos els grans carreus de les cantoneres.
    A la façana principal destaca la porta principal d'entrada de fusta amb una arc de mig punt i una altra porta de llinda recta a la seva dreta; a la primera planta i en l'eix de la porta hi ha unes finestres en forma de galeria doble amb arc de mig punt i columna de pedra central; a cada costat les antigues balconeres amb llindes i brancals d pedra, reconvertides en finestres. Les obertures de la segona planta i les de la façana de ponent són modernes.
    El principal i més antic cobert es troba davant la façana sud de la casa, amb parets antigues de pedra. No obstant això, les reformes van renovar el teulat amb bigues de formigó i coberta plana. Al sud-est hi ha una altre petit cobert de pedra i teulada de teula àrab, mentre que a l'est hi ha un gran garatge-paller de planta baixa i pis i coberta de teula a dues vessants amb bigues de formigó i parets de totxo vist. Amb motius del foc del 1994, es reconstruí un cobert existent al sud-oest de la casa, de grans dimensions i fet amb blocs de formigó i teulada de teula.

Conserva un pou i una bassa feta de pedra de 187 m2

Aquesta casa, segons consta en una llinda de pedra de la façana la va fer fer un tal Josep Canudas, l'any 1794. és molt probable que Gep vingui d'aquest Josep. L'actual propietari, en Jordi Selga, ens explica que el seu besavi, que venia de l'Espunyola, va comprar aquesta finca, que llavors comprenia la casa de Cal Roquera. Actualment cada casa té un propietari diferent tot i que de la mateixa família.
    La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Jep".
    La darrera reforma fou de l'any 1998.