Cal Genet del Rei
Vilobí del Penedès

Nucli urbà de Vilobí del Penedès. carrer dels Talls, nº 5 (08735 Vilobí del Penedès)
    Al nucli urbà de Vilobí, des de la plaça Major, cal agafar el carrer dels Talls

s.XX
    Raquel Valdenebro Manrique

Edifici de planta quadrangular, que sembla estar format per la unió de dos cossos rectangulars adossats, construïts segurament en èpoques diferents. El més antic sembla ser el disposat a migdia. Es tracta d'un cos de planta rectangular amb coberta plana amb funcions de terrat. Aquest terrat es troba protegit per una barana que l'envolta perimetralment. Consta de planta baixa i primer pis. La façana principal es troba orientada a migdia, i s'obre a la planta baixa amb un portal principal d'accés format per un arc rebaixat fet amb formigó. Com a element decoratiu, aquest portal es troba emmarcat per un seguit de tres petites faixes que es prologuen fins a mitja alçada dels muntants. L'acompanyen dues finestres rectangulars- una a cada banda-. Ambdues finestres es troben coronades per un ressortit també fet en formigó que finalitza a ambduos costats de la finestra de forma esgraonada. Aquest ressorit es troba coronat a la part superior per un conjunt de tres petites faixes similars a la de la porta principal.
    Una faixa contínua formada per petites impostes travessa la façana i marca la separació entre la planta baixa i el primer pis. El primer pis, s'obre amb un balcó al centre, ubicat sobre la porta principal, i dues finestres rectangulars a banda i banda. Ambdues finestres es recolzen sobre un empit esgraonat. La decoració dels balcons i finestres es realitza amb una llinda superior de gran amplada rematada per tres petites faixes. Aquesta llinda es recolza de forma simulada sobre dos brancals laterals, que s'han estriat imitant una columna. Sobre el primer pis es situa una motllura ressaltada ubicada sota la cornisa. Sobre teulada, una barana treballada amb brèndoles intercalades protegeix el terrat.
    El segon cos es troba adossat a cerç. Es tracta d'un cos de planta rectangular amb coberta inclinada sense cap element decoratiu, que sembla haver estat plantejat com una ampliació de la casa. A diferència de l'anterior, aquest cos s'eleva un pis més a modus de golfes oferint una sortida al terrat de l'altre cos.

L'edifici sembla haver estat construït en dos moments diferents. Un primer moment en el qual es construeix el cos orientat a migdia, i que podria haver estat cap als anys 1900 i 1910, i un segon moment, possiblement cap als vint en el qual s'adossa un altre cos orientat al nord, que suposa una ampliació del segon. Els elements decoratius són molt similars als d'altres edificis veïns del nucli de Vilobí com Ca la Quitèria o Ca l'Olivella. En una fotografia localitzada a l'Arxiu Històric comarcal de Vilafranca , que pot datar-se entorn 1920-1930, pot observar-se ja aquesta casa construïda tal i com es actualment.

GRAN ENCICLOPÈDIA CATALANA. Vilobí del Penedés. Tom 15. p.533.
    IGLÉSIES I FORT J. (1988) Estudi de les xifres de població de l'Alt Penedès en el curs de sis segles (1358-1975). Institu d'Estudis Penedesencs. Vilafranca
    LLORAC I SANTÍS S. (1991) Vilobí del Penedés. Passat i present. Ajuntament de Vilobí del Penedés.
    RIUS MORGADES J. (1987) La Comarca de l'Alt-Penedès. Vilafranca