Cal Fuster
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Claret dels Cavallers
    Ctra. BV-3002, al km. 4 pista sud i després est cap al Semís, uns 200 m passat Claret de Cavallers

Catàleg de masies (núm. 58)
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions força grans, situada prop del nucli de Claret dels Cavallers. Es tracta d'una edificació de planta quadrada amb un pati posterior. Consta de planta baixa més un pis i golfes. L'obra és molt regular i sembla feta en una sola fase constructiva. La façana principal, encarada a llevant, té una distribució perfectament simètrica en base a tres eixos d'obertures, amb tres portals a la planta baixa, tres finestres amb balconada al primer pis i, a les golfes, uns òculs de forma oval. Actualment aquesta façana és a pedra vista i totes les obertures són emmarcades amb maó. Al costat nord té adossat un cos més petit i, a la façana de migdia hi trobem diverses finestres, també emmarcades amb maó, de distribució més irregular. Al sud la casa té un cobert modern fet de totxo.

Inscripció a la façana principal: Cal Fuster 1906
    Informació facilitada per Pere Vidal

Segons consta en un llibre de notes de les escriptures de la casa Ferrer de Claret dels Cavallers, aquesta casa la va fer edificar Josep Ferrer Viladés l'any 1905 (en la façana consta 1906) en favor del seu fill Pere Ferrer Trulls. Pere era fuster i la casa es va construir enfront d'un roure, amb la condició que Pere pagaria els materials i el treball. La casa incloïa un taller de fusteria a la planta baixa. Aquesta propietat no formava part de l'heretat de cal Ferrer, per tant no es va incloure en el repartiment de l'herència de Josep Ferrer Torres que es va fer recentment, dividint l'heretat en nou parts.

AA.DD (2017). Memòries Castelltallat. Història popular de la pagesia al municipi de Sant Mateu de Bages. L'Arada, SCCL, p. 54, 75.