Cal Frare
Viladecavalls

Ca n'Oleguer
    Al sud de la masia

En estat ruïnós.
    Marta Lloret Blackburn

Del mas de Cal Frare només en queden les ruïnes, situades al sud de Ca n'Oleguer. És visible un sol mur de maçoneria d'una alçada aproximada de dos metres. Es troba envoltat de vegetació.

Aquest mas pertanyia a la parròquia de Santa Maria d'Ullastrell, i era anomenat Mas Trullas. A partir de la meitat del segle XIX va ser agregat al terme de Viladecavalls i va perdre la seva antiga denominació. El mas donava nom a un torrent i a una font properes.

CANYAMERES, E. [et al.] (2000). Can Turu: Història d'una masia de Viladecavalls (segles XIV-XX), s.n. BALLBÈ I BOADA, M. (1995). Quaderns d'Història de Viladecavalls IV: Les cases de pagès de Viladecavalls. Viladecavalls: Ajuntament de Viladecavalls.