Cal Finet
Els Hostalets de Pierola

C. J. Verdaguer,4, 6, 8.
    Nucli Urbà

Possiblement el mestre d'obres dels Hostalets Casals (Batista)
    Natàlia Salazar Ortiz/Jordina Sales Carbonell

Conjunt de tres habitatges on destaca el primer (nº4).Casa de planta rectangular amb planta baixa i planta pis. Conserva l'estructura original i crida l'atenció per les decoracions de rajola ceràmica al voltant del balcó i a la banda que separa la planta baixa de la primera. També és interessant la balustrada del terrat realitzada amb terra cuita, així com el sòcol de pedra. Les obertures de la planta baixa estan protegides per enreixats de ferro.

En els seus orígens, l'edifici fou concebut com una casa d'estiueig. La casa amb el nº 4 conserva l'estructura original. Les altres dues havien estat uns magatzems els quals van ser transformats pels voltants del 1940 en dos habitatges més. El permís d'obres per a l'edificació data de 1904, i es va atorgar a favor de Jaume Fló Parcerisas (Ferrer de la Plaça) (Arxiu Municipal dels Hostalets de Pierola, llibre d'actes 2, p. 18).

ESTRADA, Gemma (1992): "Maset Finet", Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, Barcelona.