Cal Favó o Fabó
Rajadell

Carretera C-25 en direcció Fals fins Can Dalmau. Prendre un camí de terra des de Can Dalmau

XVIII-XXI
    Ha estat totalment restaurada

Casa de pagès absolutament reformada.
    El cos central de la casa conserva la seva estructura de planta rectangular, amb coberta a doble vessant amb la carena perpendicular a la façana, amb un voladís o ràfec molt sortint en relació a tot el perímetre de la casa. Presenta planta baixa més un pis i golfes. El parament està fet de pedra vista (plaques allosades, de factura industrial) i les obertures, molt nombroses, presenten una mena de llinda de formigó.

Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num. 27)
    La casa es situa en una petita esplanada, sota un serrat, al costat de migdia del camí. Està encarada a una vall que desemboca a la riera de Rajadell. Abans s'hi accedia pel camí que passa per cal Peric, seguint en direcció nord, però el camí ara és impracticable.
    La casa no ha estat localitzada el 2020; per tant no ha estat visitada. La descripció correspon a les fotos del Catàleg de masies.
    Disposem de la descripció del PEP 1993. Llavors, la casa estava abandonada i parcialment en estat de ruïna. La fesomia de la casa original té poc a veure amb l'actual construcció.
    D'acord amb la descripció del PEP 1993, la casa presentava planta baixa més un pis i golfes, amb un greu esfondrament de l'edifici, a l'angle SO. Les parets eren fetes de maçoneria, amb carreus escairats a les cantoneres. Algunes de les parets interiors eren de tova. A la paret de tramuntana es conservava força bé l'arrebossat de color beix. Primerament, la façana principal era a la banda de migdia. Hi destacava un portal quadrangular, amb una gran llinda gravada, i una finestra amb carreus molt ben tallats i un ampit decorat. Aquestes obertures estaven afectades per l'enderroc parcial esmentat. Segons sembla, el camí discorria per aquest costat de la casa. Després, l'entrada és traslladà a la façana oposada, que té un portal més discret, també quadrangular i amb llinda de pedra. Aquesta façana només presentava una finestra sota teulada, en un costat. A l'interior de la planta baixa s'hi veia un interessant enllosat i un sostre de llates en molt males condicions. La casa tenia cossos adossats al costat de ponent (una construcció amb volta que devia ser l'estable), a llevant (cos on hi havia les tines, amb coberta a una vessant i una interessant arcada a plec de llibre) i a migdia. A l'altra banda del camí hi havia una altra estructura amb dues cambres. En una hi devia d'haver la premsa. Aquesta construcció estava feta amb grans blocs de pedra, de mida gairebé ciclopia. A l'altra banda del camí, a tramuntana, hi havia dos barracons més.
    Segons el PEP 1993, la llinda del portal de la façana sud presenta la següent inscripció gravada: a la línia superior, la data 1762 (entre 17 i 62 hi ha l'anagrama de crist IHS amb una creu al mig) i a la línia inferior la llegenda IO( ?) ECHS AGPITAMONOR
    Per les fotos del catàleg de masies, es dedueix que s'han fet nombroses obertures no originals.
    Les fotos corresponen a l'estat de la casa el 1993 (PEP 1993)

La construcció de la casa deu correspondre al segle XVIII, tal com indica la inscripció i la data de 1762 de la llinda. Va ser reformada al segle XIX, Fou restaurada totalment a principis del segle XXI.