Cal Crispí
L'Estany

Nucli urbà. Carrer Balmes, 38

Anna Chàvez Calm - Isidre Pastor Batalla

Edificació de planta rectangular en cantonada orientada a migdia i estructurada en tres plantes interiors. Està coberta amb teulada de doble vessant vers la façana principal. Aquesta presenta una composició definida a partir d'un eix central en el qual s'obren les obertures de les tres plantes interiors. La porta té una llinda amb una peça tallada monolítica i els brancals també són de pedra tallada. La finestra de la planta pis també ofereix una gran llinda monolítica de pedra i brancals de pedra tallada amb un ampit motllurat senzill. La composició vertical queda rematada per la finestra que queda just sota el ràfec de la coberta i que és de menors dimensions que l'anterior. Feta també amb emmarcament de pedra tallada i ampit motllurat.
    Les tres façanes de l'edificació presenten un revestiment llis uniforme que realça l'emmarcament de pedra de la façana principal. Deixant, a la façana lateral, tan sols remarcada l'obertura de la planta pis.

RODRÍGUEZ i LARA,J.L (1988)."Gent i llocs de l' Estany". Associació cultural de l' Estany. L' Estany.