Cal Cremat
Òdena

Camí de cal Cremat
    A 50 metres del Parc de la Font

Josep-Vicenç Mestre i Casanova

Construcció de planta regular, planta baixa, pis i golfes. Coberta a dues vessants. Els murs acabats arrebossats, color blanc.

Josep Serra i Seuba, propietari de mas i habitant del castell d'Òdena fins l'any 1785, obté el 23 de gener de 1796, del duc de Cardona, la llicència de construir edificacions en la partida anomenada la Guixera, situada sota mateix del castell, on hi ha actualment els carrers de la Guixera, del Rosari...
    També va establir a la zona anomenada el Forn de la Calç, a l'altre costat del torrent de Sant Miquel, actualment el carrer de la Font. Un dels adquiridors serà Josep Seuba i Prat i edificarà una casa de planta baixa, un primer pis i golfes. La casa limitava amb el camí que anava al castell. Estem parlant de l'actual casa de cal Cremat.
    Josep Seuba i Prats el 6 de desembre de 1925 va estavlir un cens de 25 pessetes un terreny d'amplada "solixent amb 100 pams, migdia amb 22 pams, ponent amb 100 pams, i nord amb 28 pams". Anys després, el 10 d'agost de 1931 un altre terreny de "46 pams d'amplada per 80 pams de fondària per a construir el celler i el cup".

JORBA i SERRA, Xavier (2011) Òdena, segles XVI i XVII. Parnass Edicions, Barcelona
    MESTRE CASANOVA, Josep-Vicenç (1993): "Col·leccionable les nostres fonts", Butlletí d'Informació Municipal, Ajuntament d'Òdena, Òdena