Cal Corcoy
Sant Vicenç de Torelló

Pl. de Cal Ferrer, 10

Marta Lloret Blackburn

La casa de Cal Corcoy està situada a la plaça de Cal Ferrer, al nucli de Sant Vicenç. És un edifici cantoner de planta rectangular i dues crugies. Consta de planta baixa, dos pisos i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons dos eixos, definits per dues obertures d'arc pla per nivell. Al primer pis els finestrals són de pedra carejada pintada, una de les quals incorpora la inscripció "AVE MARIA (SIN) PECADO CONCEB(IDA)", amb una creu intercalada. La resta d'obertures d'aquesta façana són arrebossades i s'han pintat imitant la pedra carejada. A la façana lateral i posterior les obertures són d'arc pla arrebossat i es troben distribuïdes de forma aleatòria. El ràfec està acabat amb cabirons. El revestiment dels murs és arrebossat i pintat de color salmó a les façanes principal i lateral, amb les obertures ressaltades de color gris a la primera, i de color blanc a la posterior.

La construcció d'aquesta casa coincideix amb el creixement que tingué el poble entre els segles XVII i XVIII, a l'entorn de l'antiga sagrera.