Ca la Pepa dels Ulls Petits, Can Dijous i Can Coberons
Sant Vicenç de Torelló

C. Nou, 19 - 21

XVII- XIX
    La coberta del cos central presenta deficiències estructurals.
    Marta Lloret Blackburn

La casa està situada al carrer Nou del nucli de Sant Vicenç. Consta de tres cossos, cadascun dels quals s'ha habilitat com a habitatge independent, motiu pel qual cada casa es coneix amb un nom diferent. És un edifici entre mitgeres de planta basilical i tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Al cos central hi ha el portal d'accés, amb llinda de fusta datada i brancals de pedra carejada. La data de la llinda està tapada pel cablejat elèctric, tot i que s'endevina l'any "16 (8?) 90". Sobre el portal s'obre un finestral d'arc pla arrebossat amb sortida a un petit balcó de base motllurada i baranes forjades. A nivell de les golfes, descentrada de l'eix, hi ha una petita finestra quadrada d'arc pla arrebossat. Els dos cossos laterals presenten una entrada de garatge de factura moderna a la planta baixa, mentre que al pis hi ha una finestra d'arc carpanell ceràmic amb l'intradós motllurat. El revestiment dels murs és arrebossat amb pòrtland.

La construcció d'aquesta casa coincideix amb el creixement que tingué el poble entre els segles XVII i XVIII, a l'entorn de l'antiga sagrera.

EIZAGUIRRE, X. [et al.] (1985). Estudis urbans 4. Torelló, Sant Vicenç, Sant Pere, Sant Hipòlit, Masies del Voltregà, Roda de Ter i Masies de Roda 1984. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Direcció General d'Urbanisme.