Cal Codina
Veciana

Segur

XVII-XX
    Ha estat restaurat fa poc.
    Jordi Montlló Bolart

Masia situada en una zona privilegiada, a llevant del nucli de Segur, just darrera de Cal Malloat. És de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a sud-oest. Els paraments externs són de pedra vista. Les obertures són emmarcades amb carreus escairats i destaca el portal d'entrada adovellat de punt rodó i les llindes de les finestres de pedra d'una sola peça.

Abans de la darrera reforma, la coberta era a tres vessants i els paraments estaven arrebossats. Només s'observava la pedra vista quan s'havia perdut l'arremolinat.