Cal Cinto
Sant Pere Sallavinera

    Anoia
    Cal Cinto. Boixadors
    Emplaçament
    Des del camí de Cal Gotzems, a la bifurcació el camí del centre, anomenat Camí de Cal Cinto
    597

    Coordenades:

    41.75868
    1.58174
    382099
    4623955
    Número de fitxa
    08189 - 10
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Contemporani
    Segle
    XIX-XX
    Any
    1890
    Estat de conservació
    Bo
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    000803100CG82C0001OR
    Autoria de la fitxa
    Núria Cabañas

    Cal Cinto és una masia de finals del segle XIX situada a tocar de la zona de Boixadors. És un edifici amb un cos central de planta rectangular amb un cos afegit a la banda de llevant utilitzat com a porxo i garatge i un altre cos adossat a la banda de ponent on antigament hi havia part dels estables. La coberta és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal. Consta de planta baixa, primer i segon pis. De la planta baixa en destaca la zona dels antics estables, on encara es conserva la menjadora amb la coberta en volta de canó de pedra i l'antic femer actualment convertit en celler també amb coberta de volta de canó de pedra.
    La façana principal, orientada a migjorn, té la porta d'accés de llinda plana amb la inscripció de 'SINTU SERRA AYN 1890' juntament amb dues finestres. Sota la finestra de llevant hi ha una porta d'arc de mig punt que correspon a l'entrada de l'antic femer. A nivell del primer pis s'hi obren dues finestres, una d'arc de mig punt realitzada durant el tercer quart del segle XX. Entre les dues finestres hi ha una obertura amb sortida a un balcó amb volada amb les cantonades arrodonides i barana de ferro forjat. A nivell del segon pis s'hi obren dues finestres de reduïdes dimensions. Entre aquestes hi ha un rellotge se sol de ceràmica.
    Davant la finca encara es conserven les parets de migjorn i de llevant amb la porta d'accés del paller; espai actualment convertit en porxo.

    Altres noms Ca l'Agut

    El propietari d'aquest finca fou Cinto Serra, qui va rebre les terres per edificar-la de la família Bucens. Hi vivia amb la seva neboda, casada amb un membre de la família Agut, per aquesta raó també es coneix la casa com Ca l'Agust.